Актьорът Юлиан Вергов гостува на Петя Дикова, за да сподели детайли за участието си в новия български филм „Петя на моята Петя“.

„Роден съм осем години след Петя Дубарова, но имах същите проблеми в училище. Дори реагирах по-експанзивно от нея. Иначе във филма играя лошия директор на елитно училище, „безмозъчен робот“ според една от репликите. В лентата има и друга реплика, че „нищо не може да плати щетите върху психиката на децата“. В моя живот също имаше такива директори, но не искам да ги коментирам. И в професията съм имал такъв, но няма да говоря, защото той е колега актьор“ – призна Юлиан Вергов.

Той допълни, че ако има възможност да се обърне към тийнейджъра Юлиан, би му казал „Продължавай все така“.

Във филма участва и неговата дъщеря Алена.

„Не съм й обяснявал за Петя Дубарова. Има си режисьор и сценарист за тази работа, така че по-добре таткото да не се обажда… Когато тя ми каза, че иска да учи в НАТФИЗ, й отговорих „Не те съветвам, но давай“. Фамилното име за нея е плюс, но и минус. Притеснително ми е. Дори не смея да говоря с моя приятел Ивайло Христов, който й преподава в НАТФИЗ. Звъня му само за рождения ден“ – сподели Вергов.

В предварително записано видео Алена коментира баща си така:
„Той е най-готиният баща. Не се кара за оценки, можем да си говорим за всичко. Строг е, когато го лъжа и когато съм разхвърляна. Преди да запозная някое гадже с него, момчето минава през подготовка. Да му стисне здраво ръката и други подобни“.

За ролята си във филма Алена сподели, че е чела дневниците на Петя Дубарова, за да усети историята.

„Системата винаги печели. И сега е така. Всеки човек има по една Петя в себе си“ – обобщи Алена Вергова.