Нов месец - нови предизвикателства за небцето. Април месец идва с избуяващата пролет и всички зелени богатства, които тя носи. Ето какво може да опитате през четвъртия месец на годината - сезонни храни, ястия, приготвяни по повод месечни празници и други. 

Козунак

Яйца

Зелена салата

Коприва

Лапад

Рукола

Пресен чесън

Пресен лук

Сладолед от горски теменужки

Агнешко със спанак и ориз

Банички с магданоз

Крем карамел с козунак

Най-бързата супа с корпиваДроб сърма

Баница с лапад

Джуркана коприва с чесън и сирене

Салата с върба

Пица с ядливи цветя

Аспержи върху бутер тесто

Тонизираща пролетна супа с моркови

Гъби - виолетката (Lepista nuda), обикновената сливовка (Entoloma clypeatum), ливадна виолетка (Lepista personata), тополова пънчушка (Agrocybe aegrita).

Салата с глухарче

Чай от корен на зайча сянка

Козуначени филийки със сметанов сос

Панирана коприва