Цветята отдавна не са само за букети и саксии. Сложете ги в чинията си и ги изяжте. 

Салата с цветя

През пролетта, когато консумираме много зеленолистни зеленчуци, е много лесно да декорираме салатите с тях с ядливи цветя. За целта може да използвате цветове от тиквички или латинки. Ярките им цветове контрастират красиво със зеленото на зеленчуците.Шоколадова торта с рози

Шоколад и рози е чудесна комбинация. Нежните листенца на цвета на кралицата на цветята могат да се изсушат или леко да се захаросат. Така стават красива и ефектна украса за всякакви сладкиши.

Към пролетната салата с гриловани аспержи може да добавите... тагетис. Да, това растение не е само за украса на градината или за да пази доматите от вредители. Оранжевите цветове са и сочна добавка към салата с аспержи, броколи и морски дарове. Добавете и малко ментово песто и хапвайте с удоволствие.Сирене с цветя

Свежото овче сирене, декорирано с цветя, е новото по-красиво аз на млечния продукт. Може да поставите цветята още докато оформяте топката сирене. Така притиснати цветята не само правят сиренето по-красиво и ароматно, но дори когато махнете стръкчето, топката сирене ще е с релефни отпечатъци. Може да използвате невен, роза и др. Перфектно ще е, ако ги сервирате с крекери.

Торта с люляк

Цветчетата на люляка могат да се използват захаросани, намазани с белтък и оваляни в пудра захар, изсушени или от тях да се направи сироп.

Снимка: twigg studiosТрадиционните сандвичи с краставица могат да станат истинско произведение на изкуството, като към филийката със зеленчук добавите орхидеи, теменужки или листенца на орхидея.