Традициите не са това, което бяха. За радост или не, това се отнася за много житейски области, включително и за начина, по който подслаждаме живота си. Ако в миналото нашите баби са забърквали сладкиши с маслен крем, впоследствие заменен от сметана и фондан, то новият тренд е - тънки сушени цветя.
Вкусът е толкова важен, колкото и красивият външен вид на сладките!
Това е философията, която винаги е изповядвала Саманта от blushingcook. Тя харесва богатствата, които ни дава природата, като цветове и форми, и затова използва именно тях в сладкарските си произведения. "Защо да правя цветя от тесто, като около мен има толкова красиви истински цветя. Те са в прелестни, ярки нюанси, които предпочитам пред това да оцветя крема с боя."
В сладкарското студио събират и сушат между хартия всякакви ядливи цветя.
Така могат бързо да украсят една шоколадова торта например.
Залепват ги директно върху крема. Когато се декорират курабийки, айсингът се покрива красиво със стръкчета цветя.
Могат да се залепят и с помощта на леко разбит белтък. така се придава само дискретен блясък на листенцата, без да се променя цвета му.
Декорираните по този начин сладки са сигурен начин да впечатлите гостите на рождения си ден.