За разкош и ефект яйцата може да се декорират с разноцветни захарни перлички.

Съставки

  • 1 пакетче Ванилия
  • 150 г Пудра захар
  • 2 бр. Жълтъци
  • 2 ч.л. Сода за хляб
  • 10 ч.л. Сметана
  • 4 с.л. Пчелен мед
  • 2 бр. Яйца
  • 50 г Краве масло
  • 1 ч.л. Канела
  • 200 г Пудра захар
  • 1 ч.л. Лимонов сок
  • 500 г Брашно
  • 1 бр. Белтък

Начин на приготвяне

  • 1. Смесва се брашното с пурата захар, канелата, разтопеното масло, яйцата, медът и содата.
  • 2. Замесва се тесто и се оставя на хладно. След това се разточва блат с дебелина 3-4 мм. От него се изрязват яйчица и се нареждат в тава, застлана с хартия за печене.
  • 3. Тавата се слава във фурна, загрята на 170 градуса и сладките се пекат до златисто. Оставят се да изстинат.
  • 4. За плънката: разбиват се жълтъците на водна баня около 5 минути. Отстраняват се от огъня.
  • 5. Към тях се прибавя ванилията и от време на време сместа се разбърква, докато изстине.
  • 6. Пудрата захар се претрива със сметаната. Към тях се добавят изстиналите жълтъци. С получената смес се слепват изстиналите "яйчица" две по две.
  • 7. За глазурата: пресява се 150 г пудрата захар. Смесва с разбития белтък и лимоновия сок. Глазурата се разделя на 3 части. Оцветява се със зелено, червено и жълто.
  • 8. Взима се с четка от глазурата и се украсява лицевата част на яйчицата.