Дръзки и цветни са тоалетите, които избраха звездите, поканени на церемонията по връчване на наградите на БАФТА, съобщават от „Дъ Зоуи Рипорт“.

Събитието, което се проведе в Саут Банк Сентър в Лондон, събра някои от най-значимите личности на британската филмова индустрия, както и редица холивудски знаменитости.

Британската актриса Флорънс Пю, известна с ролите си в „Мидсомар“, „Малки  жени“ и „Не се тревожи, скъпа“, грабва вниманието с ярко оранжев тоалет на „Нина Ричи“ и аксесоари на „Тифани“, уточняват от БТА.

Снимка: Getty Images

На американската марка за бижута залага и актрисата Аня Тейлър-Джой – аксесоарите допълват нейната мини рокля от колекцията за висша мода на „Скиапарели“.

Снимка: Getty Images

Звездата от „Всичко навсякъде наведнъж“ Мишел Йео позира за снимки, облечена в костюм от колекцията за висша мода за есен-зима на 2018-2019 г. на „Диор“. Кройката на сакото й наподобява криле на прилеп. Дори високите токове, на които ходи звездата, са на френската модна къща.

Снимка: Getty Images

Вайола Дейвис, номинирана за наградата на БАФТА за най-добра актриса за ролята си в „Жената воин“, носи рокля с цвят аметист на британската марка „Стела Маккартни“. Тя е ръчно изработена от специална материя, произлизаща от дървесина.

Снимка: Getty Images

За събитието принцесата на Уелс, Кейт Мидълтън е облечена с асиметрична рокля на „Аликзандър Маккуин“ и обувки на „Джими Чу“. Като привърженик на устойчивата мода, роклята на Мидълтън е същата, която тя облече по повод церемонията на връчване на наградите на Британската академия през 2019 г. Тоалетът тази година включи също обици на „Зара“ с флорални мотиви.

Снимка: Getty Images

Актрисата Кейт Бланшет също е в тоалет, който е обличала преди – за 87-ата церемония за наградите "Оскар" през 2015 г. Черната копринена рокля на „Мезон Маржела“ е съпроводена от бижута на „Луи Вюитон“.

Снимка: Getty Images