Тазгодишните награди БАФТА, които са британският еквивалент на Оскарите, събраха много звезди на едно място, но погледите очаквано бяха вперени в бременната в седми месец дукеса на Кеймбридж Кейт Мидълтън. Всички бяха затаили дъх дали тя ще бъде облечена в черно – предварително всички бяха преудпредени внимателно да изберат тоалетите си в подкрепа на движението Time’s Up срещу тормоза и насилието над жени.

Модният избор на Кейт беше тъмнозелена рокля на дизайнера Jenny Packham, която беше съчетана с бижута от смарагд, обувки Prada и черен клъч. Всичко стоеше изумително на сияещата майка на две деца, която е в очакване на трето, но цветът на роклята й беше в разрез с дрескода на вечерта.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Защо всъщност 36-годишната херцогиня на Кеймбридж не показа съпричастност към инициативата? Причината е напълно прагматична – като член на кралското семейство Кейт е задължена да запази неутралитет и да не се ангажира с никакви политически изяви и изказвания. Членовете на кралското семейство дори не гласуват.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Кралският протокол също не позволява на дамите да се обличат изцяло в черно, което е още един аргумент в ползва на модния избор на Кейт. В социалните мрежи обаче тя беше обвинена, че не е станала съпричастна към движението с мотива, че това не е политическa инициатива, а инициатива, свързана с жените.

В същото време миналогодишният тоалет на дукесата щеше да пасне перфектно тази година – черна рокля на цветя на дизайнера Alexander McQueen.

 

Снимка: GettyImages/Guliver Photos