Принц Уилям и Кейт Мидълтън посетиха церемонията по връчване на наградите БАФТА (BAFTA – British Academy of Film and Television Arts awards), считани за британски еквивалент на „Оскар“-ите.

Очаквано, кралската двойка бе много стилна на изисканото събитие в лондонската Royal Albert Hall. Херцозите на Кеймбридж посещават церемонията за четвърта поредна година и това вероятно ще се превърне в традиция. Все пак принц Уилям е президент на БАФТА и е малко вероятно да пропусне церемония, докато е на този пост.

Обикновено гостите на церемонията получават насоки как да се облекат, за да изпратят някакво обществено значимо послание чрез дрехите си. Тази година дрескодът бе „Устойчивост“ и всички бяха подканени да облекат нещо, което вече е носено, да наемат дреха под наем или да купят винтидж облекло.

Кейт Мидълтън очевидно подкрепя този призив, защото се появи с разкошна рокля в бяло и златисто на Alexander McQueen. Светските хроникьори припомнят, че тя е носила роклята през 2012 г. по време на държавна вечеря в Малайзия.

Този път Кейт Мидълтън допълни тоалета със златисти обувки на Jimmy Choo и с бижута на Van Cleef and Arpels, чиято стойност е поне 15 000 долара. 

На миналогодишната церемония Кейт също бе с дреха на Alexander McQueen, неин любим бранд, който тя избра и за сватбения си ден. А какви бяха модните препоръки към гостите през 2018 г. и защо херцогинята на Кеймбридж не ги спази, припомнете си тук: 

Харесва ли ви тази рокля в бяло и златисто на Alexander McQueen?