Където и да отиде Лейди Гага рядко може да остане незабелязана. Не само защото е звезда от световен ранг, но и защото винаги се появява с гръм и трясък. Модните й хрумки продължават да радват феновете й от години. Met Gala – традиционното ежегодно благотворително събитие на Музея на изкуството „Метрополитън“, се превърна в сцена на последната й модна трансформация. Първоначално певицата се появи в яркорозова рокля с огромен шлейф. Около нея се суетяха мъже, които й помагаха да се съблича – под обемния тоалет се появи дълга черна рокля с бюстие, а под нея – още една рокля в яркорозово, но този път по тялото. Последният аутфит се оказа черно бельо.

Визията на изпълнителката беше допълнена от огромни сценични мигли, черни очила, златно колие с панделка и прическа отново с панделки. Вижте четирите тоалета във видеото.

Met Gala е едно от най-значимите събития в света на модата в Ню Йорк. От 1948 година насам то събира на едно място влиятелни личности от сферата на музиката, киното и модата в Музея на изкуството „Метрополитън“. Каузата е благотворителна, като събраните средства отиват за подпомагане на Института за костюми към музея.