Мнозина добре познават подаръците на WWF и продуктите с кауза на природозащитната организация – особено тениските и емблематичните плюшени играчки. 

Но един от подаръците винаги е на особена почит – календар, той е посветен на дивите животни - както от България, така и от далечни краища на света. От организацията припомнят, че за по-малко от 50 години сме загубили 68% от дивите животни по света.

"Ние твърдо вярваме, че всяка вещ може да има втори и дори трети живот. Така ли е обаче с календарите, които отброяват месеците и дните само на една година? Снимките са наистина уникални, а изключителното качество на хартията ги прави подходящи за какво ли не", казват от WWF България.

6 начина да използвате снимките от календара на WWF и отвъд 2022 г.

1. Ще ви трябва просто малко тиксо, за да украсите с тях стена, врата, гардероб, табло в офиса или класната стая в училище.

2. Направете обложка на тетрадки и учебници.

3. Малките снимчици от задната корица лесно може да се превърнат в магнити за хладилник.

4. Картичка за рожден ден – от външната страна е снимката, а от вътрешната – рождената дата, която може да украсите допълнително.

5. Малките деца в детските градини и началното училище обожават да режат, лепят и въобще творят с хартия. Дайте им поле за изява със снимките от нашия календар.

6. А кой е шестият начин? Може Дядо Коледа да ви подскаже :)

Календарът е изработен от хартия, която носи логото на FSC - то гарантира, че дървесината е добита в гори, за които се полага истинска грижа, а правата на работниците в горските стопанства, както и тези на местното население не се нарушават.

Календарът на WWF за 2022 г. е подарък за всички дарители, които подкрепят работата на WWF за опазване на дивите животни и така стават техен закрилник. Ако искате да пристигне при вас преди Коледа, присъединете се към каузата до 17 декември 2021 г.