Американският диджей и продуцент Дипло е успял да пробяга маратона в Лос Анджелис за по-малко от четири часа, като самият той казва, че е взел мощния психеделик ЛСД, за да го направи, пише „Инсайдър“.

Дипло сподели видео в Туитър профила си, на което показва как слага пет капки LSD в бутилка с вода вечерта преди да пробяга трасето от 42,195 км с над 20 000 други участници в маратона.

„Най-дългото разстояние, което някога бях пробягал, беше 11 мили (близо 18 км – бел.ред.), така че направих това, което всеки нормален човек би направил и взех LSD“, каза Дипло в Инстаграм.

Що се отнася до маратонците, няма данни, които да сочат дали микродозирането с ЛСД е полезно или опасно, коментира пред „Инсайдър“ Дейвид Нът, който е директор на отделението по невропсихофармакология в отдела по мозъчни науки в Имперския колеж в Лондон.

Снимка: Getty Images

Повечето участници в маратона – състезание, което привлича хора от цял свят - се очаква да го завършат в рамките на от три до пет часа, въпреки че елитните бегачи могат да пресекат финалната линия за около два часа.

Снимка: Getty Images

44-годишният Дипло каза Инстаграм профила си, че неговата „единствена цел“ е била да постигне по-добро време на маратона в Лос Анджелис от това на телевизионната водеща Опра Уинфри от 4:29:20 ч., което тя постига през 1994 г. на състезанието Marine Corps Marathon, когато е на 40 години. Дипло успява да счупи рекорда й, като завърши състезанието за 3 часа и 35 минути.

Снимка: Getty Images

Дипло изрази „огромни благодарности към олимпиеца“ Алекси Папас, който му е помогнал да се подготви за състезанието, както и към децата си, които са го чакали на финала.

Вижте повече за психеделичния маратон на Дипло в bTV Sport.