На днешната дата – 10 август – през 1960 година се ражда момче, чиято съдба е да стане кино звезда – името му е Антонио Бандерас!

На днешния празник, на който актьорът навършва 55 години, ще си спомним великолепните му роли във филми като "Маската на Зоро", "Десперадо", "Кожата, в която живея", "Имало едно време в Мексико", "Първороден грях", както и много други. В чест на звездната му кариера и кинематографски успех, Антонио Бандерас е удостоен със звезда на Холивудската алея на славата (2005).

Преди да стане известен в сферата на киното, Бандерас е бил на да стане футболист, до момента когато си чупи крака на 14 годишна възраст. Тогава той осъзнава, че има друга съкровена мечта - да стане актьор. Първоначално участва в театрални постановки, а през 1982 г. отбелязва своя филмов дебют в "Лабиринт на страстите" на Педро Алмодовар.

По-късно Бандерас получава роли в други филми на испанския режисьор като "Матадор", "La Ley del deseo", "Жени на ръба на нервна криза" и "Ела, завържи ме!".

Актьорът е посещавал България няколко пъти за снимките на различни филми, в които е участвал - "Кодът", "Живи машини" и "Непобедимите 3".

Колкото до личния му живот, Антонио се жени за актрисата Мелани Грифит през май 1996 г., от която има дъщеря. За съжаления двойката се разделя през 2014 г.