Кристин Дейвис (Шарлот от "Сексът и градът") се ядоса, заради критиките към възрастта на актрисите в продължението на "Сексът и градът". Актрисата коментира неспирните коментари след появата на новите епизоди в интервю за Sunday Times.

"Всеки иска да коментира, "За", "Против" или каквото и да е - косите ни, лицата ни, това и онова. Ядосана съм, а не искам да се чувствам така през цялото време. Затова и не чета, но просто знам, че коментарите са там." - споделя актрисата. 

Тя разказва, че и в края на 90-те и началото на 2000-та години, когато са излъчвани оригиналните епизоди на "Сексът и градът" коментарите за външния й вид са били много.

"Всяка седмица пишеха статии за това, че тялото ми има форма на круша. И тогава не го смятах за комплимент. Това ме стресираше доста, защото не можех да го избегна. Имам чувството, че и сега е така." 

Снимка: Getty Images

И ако през 90-те Кристин Дейвис само тихо се е стресирала, днес е доста по-остра в реакцията си. С коментара си тихата Шарлот повече ни напомня на пиперливия език на Саманта.

"Ще бъда откровена, чувствам се така: "Майната ви. Майната ви, хора, елате тук и го направете по-добре! 

Дейвис обвинява социалните медии за рязкото увеличаване на броя на коментарите за нейната поява и тази на другите актриси в "And just like that..."

Снимка: Getty Images

Според нея причината е в това, че пишещите коментарите нямат добра представа за работата на актьорите и напрежението, на което са подложени. 

"Просто хвърлят една бомба в пространството за теб. Това ме ядосва!" - категорична е тя.

През октомври Сара Джесика Паркър също се обърна към коментиращите възрастта на актрисите в интервю за Vogue.

Има толкова много коментари за нас, които никога не биха се чули, ако ставаше дума за мъже. Хората казват, че имам твърде много бръчки, че нямам достатъчно бръчки. Сякаш хората не искат да се чувстваме добре там, където сме. Сякаш изпитват удоволствие да ни е гадно от това кои сме днес. Без значение дали избираме да остаряваме естествено и да не изглеждаме перфектно или пък правим нещо, за да се почувстваме по-добре.

От трите жени най-млада е Синтия Никсън (Миранда) на 55, а Кристин Дейвис (Шарлот) и Сара Джесика Паркър (Кари) са на по 56 години.

Другият повод за масови коментари е смъртта на Тузара още в първия епизод на продължението. 

Случва се точно когато Кари Брадшоу се връща у дома от рецитал по пиано. Намира го на пода на луксозната им баня. Най-голямата любов в живота ѝ е получил инфаркт и умира в ръцете ѝ, докато двамата се гледат.