Новите 10 епизода на „Сексът и градът“ пристигат съвсем скоро, но почитателите на сериала трябва да се подготвят, защото нещата няма да са същите. Освен че Саманта никога повече няма да е с компанията, останалите 3 жени също няма да са същите – най-малкото защото са доста възрастни.

Снимка: Getty Images

Минаха 11 години от последната ни среща с Кари и приятелките ѝ в „Сексът и градът 2“ и цели 17 години от финалния епизод на оригиналния сериал. От трите жени най-млада е Синтия Никсън (Миранда) на 55, а Кристин Дейвис (Шарлот) и Сара Джесика Паркър (Кари) са на по 56 години.

Снимка: Getty Images

Това не е възраст, на която бихме ги определили като стари, но много от новите почитатели на сериала съвсем скоро са гледали епизодите с жените, които още не са навършили 40, а сега изведнъж ще видят по-възрастни дами, които са преполовили 50-те. Сара Джесика Паркър осъзнава това и вече се е сблъсквала с негативните реакции на несъобразителни фенове. И според нея причината за това е, че става дума за жени.

„Има толкова много коментари за нас, които никога не биха се чули, ако ставаше дума за мъже“, сподели тя в интервю за списание „Vogue“. „Хората казват, че имам твърде много бръчки, че нямам достатъчно бръчки. Сякаш хората не искат да се чувстваме добре там, където сме. Сякаш изпитват удоволствие да ни е гадно от това кои сме днес. Без значение дали избираме да остаряваме естествено и да не изглеждаме перфектно или пък правим нещо, за да се почувстваме по-добре.“

През 2019 г. Сара Джесика Паркър предизвика много коментари, някои от които негативни и обидни, след като започна да се появява на публични места с побелели коси. Коментарите не успяха да я съборят тогава, няма да могат и сега.

Снимка: Getty Images

„Знам как изглеждам и нямам избор“, каза още Паркър в интервюто си за „Vogue“. „Какво мога да направя? Да спра да старея? Да изчезна?“

Снимка: Getty Image

Сара Джесика Паркър има основание да се дразни, защото различното отношение към остаряващите мъже и жени е факт. Когато миналата година Киану Рийвс се появи за пръв път с приятелката си Александра Грант, много хора коментираха, че тя е твърде стара за него. Действително обаче звездата от „Матрицата“ е с почти 10 години по-стар от художничката.