Джъстин Теру разкри защо двамата с Дженифър Анистън са се разделили след две години брак през 2017 г., отричайки слуховете, че е имало драматична причина за края на романса им, пише "Космополитън".

Анистън и Теру започнаха да излизат през 2011 г. и раздялата им шест години по-късно беше обект на множество спекулации. Според слуховете краят на отношенията им е бил предизвикан от двамата, които са искали да живеят на различни места - нещо, което Теру опроверга в ново интервю за списание "Ескуайър".

"Това е история, която в голямата си част не е истина", обяснява актьорът.

"Хората създават истории, които ги карат да се чувстват по-добре или опростяват нещата. Цялото това: "Този човек обича рокендрола, този човек харесва джаза… Ама, разбира се!". Това просто не е така. Това е опростяване на нещата."

Теру също говори за отношенията им с Анистън в момента, като обясни, че въпреки раздялата, двамата "са останали приятели".

Снимка: Getty Images

"Не разговаряме всеки ден, но се чуваме. Виждаме се във FaceTime, изпращаме си текстови съобщения", казва Теру.

"Дали ви харесва или не, между нас нямаше драматична раздяла и се обичаме. Искрен съм, когато казвам, че ценя приятелството ни. Не може да не сме заедно и пак да си носим радост и приятелство. Щеше да бъде загуба, ако не бяхме запази отношенията си, поне лично за мен", добавя той.

Анистън и Теру започват да се срещат през 2011 г., след като участваха във филма "Мир, любов и още нещо". Преди 11 години актьорът предложи на Анистън да се омъжи за него на 41-ия си рожден ден, докато двойката беше в Ню Йорк.

Двамата се венчаха на тайна церемония в дома си в Бел Еър през август 2015 г., като Джъстин разкри подробности за церемонията две години по-късно през 2017 г.

През февруари 2018 г. обаче двойката обяви развода си, като представителят на двойката публикува изявление по това време:

"Решихме да обявим раздялата си. Това решение беше взаимно и взето в края на миналата година. Ние сме най-добрите приятели, които са решили да се разделят като двойка, но се радват да продължат прекрасното си приятелство."