Дженифър Анистън се включи с реакция в социалните мрежи тази седмица, за да насърчи феновете си да носят маска за лице, за да се спре разпространението на новия коронавирус.

"Разбирам, че маските са неприятни и неудобни", пише звездата от сериала "Приятели" в Инстаграм профила си, където сподели своя снимка с черна маска на лицето. 

"Но не смятате ли, че е по-лошо, че се затварят предприятия… губят се работни места… здравните работници изпитват абсолютно изтощение. И толкова много животи биват отнети от този вирус, защото ние не правим достатъчно", пита актрисата.

Според Анистън "много хора отказват да предприемат необходимите стъпки, за да изравнят кривата на заразяване и да се пазят взаимно", като отказват да носят маска на публични места.

"Тази проста и ефективна препоръка се политизира за сметка на живота на хората. И това наистина не трябва да бъде дебатирано", отсича Анистън.

"Ако ви е грижа за човешкия живот, моля... просто носете проклетата маска и насърчете хората около вас да правят същото", заключава актрисата.

Редица известни личности изразиха адмирациите си към Анистън в коментарите към нейния пост - включително Рийз Уидърспун, Джулия Робъртс, Дрю Баримор, Джъстин Теру, Рита Уилсън и Кевин Бейкън.

Уидърспун, Трейси Елис Рос и други известни личности също споделиха собствени снимки с маски за лице в Инстаграм, използвайки хаштага #wearadamnmask по време на пандемията.