През 1994 г. започва сериалът „Приятели“, който много бързо се превръща в хит, а само след няколко сезона и в телевизионен феномен. Дори днес, 15 години след финала му, епизодите продължават да се гледат и стрийминг платформите наддават за правото да го излъчват. По тази причина шестимата актьори в главните роли винаги ще бъдат приемани като героите си в сериала, което обаче никак не радва някои от тях. В интервю за „The Hollywood Reporter“ Дженифър Анистън, която има най-успешна кариера от всички останали звезди в сериала, призна, че през целия си живот неуспешно се е опитвала да избяга от образа, който я направи световна супеврзвезда.

Снимка: Getty Images

По никакъв начин не мога да се отърва от Рейчъл Грийн. Не мога да избягам от Рейчъл от „Приятели“, защото постоянно дават „Приятели“ по телевизията. Постоянно водех борба, защото исках да докажа, че съм повече от това.

Дженифър Анистън

Хитовият ситком се снима в продължение на 10 години и приключва през 2004 г., а малко преди това Дженифър Анистънн приема роля във филма „Доброто момиче“, който успява до някаква степен да ѝ помогне да се откъсне от ролята на Рейчъл.

Снимка: Getty Images

В този филм за пръв път се откъснах от образа на Рейчъл и се превърнах в някой напълно различен, което беше успокоение за мен. Обаче си спомням, че се паникьосах дали ще успея да се справя. Казах си, че може би всички са прави и виждат нещо, което аз не виждам. Помислих си, че може би съм само онова момиче от Ню Йорк. Исках да видя дали мога да опитам нещо ново, но беше плашещо, защото го опитвах пред целия свят.

Дженифър Анистън

Малко след това Анистън и други актьори от сериала решават, че не искат повече да участват в него, за да могат да продължат с кариерата си. За да ги убедят да участват в поне още един сезон, с който да завършат историята, от студиото започват да им плащат по един милион на епизод – нещо, нечувано до този момент. Това прави последния сезон на „Приятели“ един от най-скъпите сезони в историята на телевизията.

През 2004 г. е излъчен последния епизод на „Приятели“ и актьорите вече могат да продължат с живота и кариерата си, но образите им от сериала ги преследват навсякъде. Сега, толкова години по-късно, това вече не буди раздразнение, а носталгия.

Снимка: Getty Images

Обичам когато случайно попадна на епизод от „Приятели“. Веднъж бях с Кортни Кокс и търсехме нещо в интернет. Случайно попаднахме на видео с гафове от снимките на сериала. И в крайна сметка го оставихме – гледахме самите себе си и се заливахме от смях.

Дженифър Анистън

Шестимата актьори ще се съберат по-късно тази година за един специален епизод, в който ще си припомнят участието си в „Приятели“ и ще споделят с феновете преживяванията си в един от най-култовите сериали, създавани някога.