Тази година, лоша за почти всички хора на света, се оказа много добра за стрийминга. Хората започнаха да прекарват повече време пред екрана и някои сериали достигнаха рекордна гледаемост. Ето кои са най-успешните сериали за изминалата година, според най-големия сайт за кино в света. Ако се нуждаете от идеи какво да гледате, когато дойде новата година, може да почерпите идеи от тук.

10. „Короната“

Снимка: imdb.com

Британският сериал, който разказва за живота на най-дълго управлявалият британски монарх – кралица Елизабет II, е истински хит както на Острова, така и в САЩ и Европа. Сериалът на Нетфликс радва почитателите си вече 4 години, а най-хубавото е, че ако го загледате сега, ще може да му се радвате поне още две години. В четвъртия сезон историята ни срещна с исторически личности като Маргарет Тачър и принцеса Даяна, а са планирани още два сезона, които да доведат историята до наши дни.

9. „Вещерът“

Снимка: imdb.com

Фентъзи сериалът, който разказва за убиеца на чудовища Гералт, излезе в края на 2019 г. и много бързо стана едно от най-гледаните заглавия на „Нетфликс“. Тази година нямаше нови епизоди, но през 2021 г. е планиран нов сезон, който да зарадва почитателите му.

8. „Западен свят“

Снимка: imdb.com

И третият сезон на научнофантастичния сериал с труден за проследяване сюжет и много обрати успя да привлече зрителите, както предходните два. Сериалът на HBO ще има поне още един сезон, който ще излезе през 2021 г.

7. „Академия Чадър“

Снимка: imdb.com

Сериалът на Нетфликс, който разказва за група млади хора със свръхестествени способности, започна миналата година и продължи да е популярен и тази, благодарение на втория си сезон. Този сериал също ще има продължение, за което все още няма обявена дата.

6. „Дамски гамбит“

Снимка: imdb.com

Това е единственото ново предложение в този списък и едно от двете, които са приключени. „Дамски гамбит“ разказва историята на младо момиче, което става ненадминат шампион по шах. А най-голямото постижение на сериала е, че запали целия свят по шаха.

Кои са най-популярните сериали за 2020 г. може да прочетете на следващата страница >>>