Пиърс Броснан смята, че номинираният за „Оскар“ ирландски актьор Килиън Мърфи би изиграл чудесно ролята на Джеймс Бонд, пише Би Би Си.

„Килиън би се справил великолепно като бъдещ Джеймс Бонд във филм за тайните служби на Негово Величество“, категоричен е бившият агент 007. Той говори на годишните награди „Оскар Уайлд“, които се връчват в Лос Анджелис в чест на талантливи творци от ирландско потекло.

Мърфи, който също присъстваше на събитието в Санта Моника, е фаворит за спечелване на наградата за най-добър актьор на 96-ите награди „Оскар“ за главната си роля във филма на Кристофър Нолан „Опенхаймер“.

Той обясни, че не е чувал слуховете, които се носят за бъдещия Джеймс Бонд, като същевременно разкри, че не е мислил за евентуален триумф на наградите „Оскар“.

„Искам просто да отида на церемонията и да си прекарам добре“, сподели актьорът.

Пиърс Броснан каза, че за него е „голяма чест“ да получи наградата „Оскар Уайлд“ за цялостен принос към филмовата и телевизионната индустрия.

Снимка: Getty Images

Другите отличия тази година взеха ирландският майстор на визуални ефекти Ричард Бейнъм (два „Оскар“-а за „Аватар“ и продължението му) и ирландско-американската актриса и комик Моли Шанън.