Килиън Мърфи несъмнено е един от най-одумваните актьори в света в момента. Той спечели „Златен глобус“ за най-добър актьор във филм – драма за брилянтната си роля в „Опенхаймер“. Със сигурност външният му вид ви е направил впечатление и преди – изразени скули и пронизващи сини очи – лице, което няма как да забравиш. Килиън обаче е обвързан и то щастливо – със съпругата му Ивон са заедно от почти 30 години и имат двама синове.

На церемонията по връчването на наградите „Златен глобус“ Мърфи пристигна с жена си и по-малкия им син Аран, който е на 16 години. Един малък детайл ни направи голямо впечатление – 47-годишният актьор се качи на сцената, за да получи статуетката с червило на носа си, след като Ивон го целуна в момент на щастие. Той реши да не трие червилото от носа си и да запази момента. 

Снимка: Getty Images

По време на речта си на сцената Килиън благодари за подкрепата от страна на цялото си семейство. Това е една от редките появи на актьора и близките му в публичното пространство. В цялата картинка липсваше единствено Малаки – другият син на двойката, който е на 17.

„Към семейството ми, аз съм най-щастливият човек и ви обичам“, бяха част от прочувствените му думи.

Снимка: Getty Images

Любовта на Килиън и Ивон Макгинес пламва, когато той все още е никому неизвестен актьор, чиито дебют е в театралната постановка „Disco Pigs”, която става доста популярна в Ирландия. Именно по време на едно от турнетата на постановката двамата се запознават и Ивон се присъединява и обикаля с актьорите. Годината е 1996-а.

"Времето, в което участвах в „Disco Pigs“, беше най-важният период в живота ми. Хората, които срещнах там, си остават най-близките ми приятели... И по същото време срещнах съпругата си. Тя дойде на турнето с нас. Беше толкова вълнуващо, преди 20 години или колкото и да е било - всички бяхме деца, които се опитваха да намерят своя път - но беше толкова специално, специално време.“

Ивон, която е художничка, също е ирландка и е племенница на политика Джон Макгинес. Предпочита да стои далече от светлините на прожекторите, често избягвайки появата на червения килим заедно със съпруга си.

Но всички знаем, че зад един успял мъж стой една силна жена. С особена сила това важи за Килиън и Ивон. В интервю за GQ актьорът разкрива, че именно тя е допринесла за актьорския му успех.

"Не бих могъл да се справя без съпругата ми и нейното разбиране. Но това е борба“, визирайки непрекъснатите ангажименти и отсъствия от дома, свързани с работата му.

След като двамата се запознават и влюбват безвъзвратно през 1996 г., те живеят в Дъблин за няколко години, след което се местят в Лондон през 2001-а, за да може Макгинес да продължи образованието си в Кралския колеж по изкуствата.

Снимка: Getty Images