В началото на 20 век Матю Макконъхи си е изградил образ на типичния мачо, ходещ без тениска и пръскащ сексапил на плажа. Романтични комедии като „Сватбеният агент“ и „Как да разкараш гаджето за 10 дни“ му носят именно такава слава – на сваляч. Сред холивудските звезди, с които се е срещал са Сандра Бълок и Ашли Джъд. След кратка връзка със знойната Пенелопе Крус една дама успява да плени сърцето му завинаги – никому неизвестната тогава, но много красива бразилка Камила Алвес, която заминава за Щатите, когато е едва на 15, за да търси късмета си като актриса и модел.

2018 г. - Матю и Камила са на церемонията по връчване на наградите Оскар.
Снимка: Getty ImagesЛюбов от пръв поглед според Матю, но не и според Камила

Началото е повече от романтично. През 2006 година Матю влиза в бар на емблематичния булевард „Сънсет“ в Лос Анджелис заедно със свой приятел, когато погледът му е прикован от Камила – 24-годишна смугла красавица, с тънка талия, дебели вежди, тъмнокоса, категорична екзотика. Имало обаче един проблем – тя говорела само португалски. Матю бил готов на всичко и използвал всичките си базови познания, които притежавал по испански, за да я покани в компанията му.„Не казах „Кой е това?“, а „Какво е това?“, спомня си Макконъхи в интервю пред Опра Уинфри, заявявайки, че за него е било любов от пръв поглед: „Прекарахме страхотно тази вечер, в която говорих по-добър испански и португалски от когато и да е, нали разбирате какво имам предвид?“

Алвес обаче не е на същото мнение за любовта от пръв поглед – не успяла да го разпознае, защото бил с дълга брада и шапка. Въпреки това тя решила да прекара нощта в дома на актьора – в спалнята за гости, разбира се.

Три дни след запознанството Матю я кани на истинска среща в къщата си в Малибу, сготвил й вечеря, която яли на верандата.

Той винаги я гледа влюбено...
Снимка: Getty Images

„След тази вечер отново исках да отида на среща с нея. И след следващата вечер отново исках среща. И така вече толкова години искам да ходя на срещи с нея“, заявява звездата от „Интерстелар“ пред списание „Пийпъл“.


"Две от децата ни се появиха, преди да се оженим, преди тя да ми връчи поканата за сватбата ни"

От среща на среща минават 2 години и на 7 юли 2008 г. се ражда синът им Леви.

"С Камила бяхме заедно през цялото време. И двамата сме уморени, въодушевени и сме толкова щастливи, че сме създали най-голямото чудо на света - дете и семейство. Сега предстои най-голямото приключение - да го отгледаме заедно", казва в изявление до медиите актьорът след раждането на първото им дете.

Тя винаги е до него...
Снимка: Getty Images


Още една важна дата за една от най-здравите двойки в Холивуд е 3 януари 2010 г., когато се ражда дъщеря им Вида.

„Намерих жената, с която искам да изградя дома си“

През 2011 година двойката създава дома на мечтите си в Малибу, в който има място за забавления за децата и собствена пътека към плажа. Двамата го проектират заедно, така че да отговори на очакванията и нуждите им. Макконъхи държи и половинката му да участва в дизайна, „защото намерих жената, с която искам да изградя дома си и да създам семейство, надявам се да сме заедно до края на живота си.“

Сватбата не била на дневен ред, докато синът им Леви не попитал защо мама има различна фамилия

За Камила сватбата не била задължителна част от живота, а и като малка не мечтаела да се омъжи в бяла рокля като повечето момиченца. Според мемоарите на Матю, основната причина да се замислят за сватба бил синът им Леви, който един ден попитал „Защо мама не е Макконъхи?“ И така през 2011 година, точно на Коледа, актьорът решил да действа. Опаковал пръстена добре с няколко кутии, така че Камила да не успее да го отвори веднага. Извикал цялото семейство и когато тя стигнала до подаръка си, той коленичил и казал „Ще се омъжиш ли за мен и ще вземеш ли името ми?“ Интересна подробност е, че макар двамата да се обичали и да имали вече 2 деца, мургавата красавица не казала веднага да.

Семейство Макконъхи през 2014 г. - Матю се сдобива със звезда на Алеята на славата в Холивуд.
Снимка: Getty Images9 юни 2012 г. – 3 дни празник на любовта

Три дни яли, пили и се веселили важи изцяло в случая на Матю и Камила. Сватбата им продължила точно толкова. Направили я в новия им дом в Остин, Тексас, където се преместили да живеят. Сред звездните гости били Рийз Уидърспуун и Уди Харелсън, който е един от най-добрите приятели на Матю. Двете им деца изиграли ключова роля по време на церемонията – Леви носел пръстените, а Вида била шаферка. В този момент двойката вече знаела, че е в очакване на трето дете, което се появило на 28 декември 2012 г. – син Ливингстън.