Покерът може винаги да е бил в представите на хората мъжка игра, но историята, която се разказва във филма „Molly’s game”, показва другата гледна точка. Българският вариант на заглавието на холивудската продукция е „Принцесата на покера“ и както става ясно от него, тук ще става дума за жена. Жена, която влиза в света на покера, и с това оставя истинска следа в историята.

За да ви стане още по-интересен този филм, ще кажем, че той е създаден по действителен случай. Става въпрос за историята на Моли Блум, която преди да се отдаде на най-великата игра, покера, е скиорка. Става така обаче, че спортистката получава травма, след която завинаги преустановява своята кариерата и губи шанса да спечели още медали, да се бори за отличие в олимпийските игри. Но отличия за Моли ще дойдат от другаде, а именно от игрите на покер, където тя ще пробие и ще остави името си в историята. 

Животът на г-ца Блум се обръща на 180 градуса и за да изкарва прехраната си, тя започва да си търси друго призвание. Новата й работна позиция няма нищо общо със спорта: тя става организатор на ВИП турнири и състезания по покер, в които вземат участие изключително влиятелни личност, актьори от Холивуд (говори се, че дори Бен Афлек и Леонардо ди Каприо са били сред тях), политици, водещи, бизнесмени. Постепенно Моли се превръща в страхотен професионалист и решава да напусне работното си място, за да работи за себе си. За да започне сама да организира тайни турнири по покер с огромни суми за вход!

Така неусетно животът на Моли за кратко става охолен, но и изключително опасен. В поредното състезание, което Блум трябва да организира, са поканени не какви да е хора, а представители на руската мафия. И точно така нещата за покер принцесата започват да загрубяват, а Моли започва бавно и методично да губи представа за реалността, да забравя кое е позволено и кое не. В крайна сметка Блум и нейните покер турнири влизат дори под обсега на най-опитните ФБР агенти. Но тя е толкова ловка и добре организирана, че те не могат да намерят дирите й. Или поне до момента, когато 17 перфектно обучени агенти нахлуват на място и арестуват Моли. Тя остава съвсем сама. Единственият човек, който й вярва, и изобщо иска да й помогне, е нейният адвокат. Възхитен от невероятната история на Блум, Чарли Джефрис започва малко по малко да опознава Блум и да разбира, че тя е повече от жена, поела по пътя извън закона. Всъщност тя е жена, която знае какво иска и на всяка цена, без значение с какво се занимава, търси победата и голямото величие. Така Чарли започва и да гради своята защита в името на новата си мисия – да спаси Блум от затвора.

Историята на Моли Блум – дали тази, която можете да проследите от екрана, или тази, за която да четете по хрониките от истинския живот и преса в Америка – е истинско вдъхновение за съвременните дами. Тя ни напомня колко трудно е да бъдеш сам и да гониш мечтите си. Тази история е една прелюдия към жената, която влиза в мъжкия свят, за да бъде наравно с мъжете и дори да ги надскочи. Историята на Моли е история за момента, когато страхът е нищо повече от чувство, което преглъщаш и продължаваш напред. Въпреки всичко. Въпреки всички!

Ако всичко това ви звучи вълнуващо, задължително изгледайте филма „Принцеса на покера!“.