Прахолякът и мръсотията в градския въздух крият сериозен риск за кожата. Но какво да правим, когато се налага да бъдем в града и нямаме възможност за ваканция край планината или морето, където въздухът е значително по-чист? Няма проблем, просто предприемете следващите стъпки, които ще ви помогнат да защитите кожата си и да намалите последствията от замърсяването!

Хидратирайте се

Пийте много вода през деня, за да отстраните токсините от тялото си. Можете да се хидратирате и като приемате богати на вода храни - като диня и пъпеш.

Почиствайте кожата си редовно

Така ще премахнете замърсяванията, натрупани през деня. Макар и вечер да сте уморени, важно е да почистите лицето си с тампонче за грим или електрическа четка. Изберете продукт, подходящ за вашият тип кожа, в който няма добавени сулфати.

Ексфолирайте кожата си поне веднъж седмично

Използвате всяка седмица ексфолиращи продукти, за да можете добре да почистите и по-дълбоките замърсявания. Така кожата ще получи здрав и сияен вид.

Използвайте подходяща козметика

Нанасяйте хидратиращи продукти, богати на витамини Е и антиоксиданти, които да подхранят кожата ви и да създадат бариера между нея и замърсения въздух.

Приемайте храни, богати на антиоксиданти

Антиоксидантите са вещества, които взаймодействат със свободните радикали и ги блокират, преди да увредят кожните клетки. Приемането на храни, богати на антиоксиданти, създават защита срещу вредния ефект на замърсения въздух. Включете в менюто си повече храни като домати, моркови, чушки и цитрусови плодове.

Нaнесете слънцезащитен продукт

Въпреки че не представлява най-ефективното средство срещу мръсния въздух, важно да нанасяте слънцезащитен продукт на лицето, за да предпазите кожата си от вредните слънчеви лъчи.