Изневерите не са сред най-приятните неща в живота, но пък си заслужава да разберем ЗАЩО продължават да се случват.

Ето няколко статистически проверени факти:

Мъжете имат нужда от около месец, преди да се е стигнало и до намек за секс с някоя "друга любима". Снимка: Thinkstock/ Guliver Photos
Предпочитат да изневеряват с колежки

В изследване, проведено неотдавна, почти половината от мъжете признали, че са срещнали любовниците си на работа, което да, точно това значи: най-често кръшкат с колежки.

Защо? Много просто: Тя е онази, с която той, иска или не, прекарва сериозна част от деня си. Психолозите смятат, че въпросната госпожица, която в някакъв етап се превръща в "Любовницата" а.к.а. проблем, печели точки посредством комплименти и искрено възхищение от професионалните постижения на любимия ти.
Ето защо съпругата също би трябвало да не бъде безразлична към професионалната реализация на половинката си. Или с други думи, знай, че ако ти „забравяш” да се вълнуваш по този въпрос, друга ще те замести. Лесно ще забележиш ако нещо подозрително се случва в работата на мъжа ти.

Обичайните признаци за изневяра на работното място включват честото споменаване на колежката и необяснимото й намесване във вашите разговори. В случая твоята реакция трябва да е внимателно преценена, защото той ще продължи да я вижда всеки ден, независимо от всичко. И дори в прав текст и истерясала до припадък да му забраниш да общува с нея, това няма да има кой знае какъв резултат.

Още по-трудно ще ти е, ако той започне целенасочено да ходи по командировки, срещи и да остава до късно след работа, само за да прекарва повече време с нея. Най-глупавото, което можеш да направиш е, да се отдръпнеш. Ако нещата между тях вече не са стигнали твърде далеч, можеш да го попиташ как би се чувствал самият той ако ти правеше същото с твой колега. Това може да му подейства отрезвяващо и да помисли какво точно прави и дали си заслужава.


Обяснение винаги има... но невинаги заслужава прошка. Снимка: Thinkstock/ Guliver Photos
Любовницата обикновено не е по-секси от съпругата


Любопитно, но факт: само дванайсет процента от мъжете смятат любовниците си за по-секси и по-привлекателни от брачните си половинки. Често се случва Тя да е по-възрастна или дори очевидно по-невзрачна от съпругата, която пък във всеки един аспект – интелект, външен вид, характер и прочее, е по-... добрият избор. Само дето… и до най-красивата жена има по един мъж, на когото му е писнало да я… както се казва. А той, както всеки друг, със сигурност харесва аромата на „свежо месо”. Още едно обяснение на този изненадващ факт е, че мъжете, които изневеряват, не търсят просто точка в леглото. Тук става дума за по-дълбоки емоции, които включват химия, връзка, даже - намирането на соул мейт. Изобщо, жена, която обикновено предлага доста повече от съпругата. В този смисъл тенденцията излъганите съпруги да  мислят, че любовницата няма как да не е по-хубава и последващото притеснение за цената на собствените качества и сексуални умения, е тотална загуба на време.
Според психолозите много по-важно е те да се съсредоточат върху  чувствата и топлината, липсата на които изначално е накарала мъжа да смени семейното легло с друго. Не се обърквай, сексът и физическото привличане винаги са фактор (затова е редно всяко момиче да обръща внимание на тези подробности дори и без наличие на каквито и да било съмнения, че става нещо нередно), но не са най-важното.
Защото рядко точно тези повърхностни подробности са причината за кръшкането на половинката.


Мъжете имат нужда от около месец, преди да се е стигнало и до намек за секс с някоя "друга любима". Снимка: Thinkstock/ Guliver Photos
Почти никога не е за една нощ

Друга голяма грешка е схващането, че мъжете, които изневеряват, го правят набързо, само за една нощ и сексът се случва около час след като са се запознали с Нея. Изследванията показват точно обратното. Изневярата, подобно на всяка друга връзка, изисква време и усилия. Почти 80 процента от мъжете имат нужда от около месец, за да опознаят бъдещата си любовница, преди изобщо да се е стигнало и до намек за секс. Това донякъде е добра новина за съпругата, която има време да забележи, че партньорът й напоследък е доста странен и объркан.
Важно е всяка жена да "наблюдава" партньора си (но не под лупа, досадно и фанатично, ами просто да не забравя да обръща внимание на промените в поведението му). Притеснително е ако на половинката ти не й е до секс или вече не общува толкова с теб, колкото преди.
Ако си изправена пред подобни промени в поведението му, да питаш дали ти изневерява или дали случайно пък няма подобно намерение, никак не е удачно.

По този начин няма да постигнеш абсолютно нищо, освен може би да задълбочиш проблема. По-добрият вариант е да се фокусираш върху вашата връзка и да го поощриш да влага повече във вашите взаимоотношения.

Мъжете имат нужда от около месец, преди да се е стигнало и до намек за секс с някоя "друга любима". Снимка: Thinkstock/ Guliver Photos
С други думи – впрегни ума, сърцето и тялото си в брака ви и го накарай отново да лудне по теб. Знаеш как, вече си го правила веднъж, нали сте се избрали един друг? Така всички идеи за потенциална любовница просто ще се изпарят.В случай, че нещата между вас вече не са просто загубена кауза, в която вярва само единият, разбира се.

И така да е, не се отчайвай - винаги е време за ново начало, независимо от всичко.

Просто недей да забравяш грешките, които заедно сте допуснали, за да се стигне до "там" и се старай да не ги повтаряш следващият път. Любопитното е, че ако трябва да направим извод от изброените по-горе факти, можем спокойно да кажем, че мъжете изневеряват поради същите причини, които подтикват и жените към невярност.