.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

ProLon диетата забавя стареенето

Евгений Милов | преди 2 години
"Това бебе може да живее до 142-годишна възраст", гласи корицата на TIME за хранителния режим на д-р Валтер Лонго

5-дневна диета, която наподобява постенето, е способна да забави стареенето на организма и да предизвика клетъчни промени с позитиви върху здравето, намалявайки риска от свързаните с възрастта заболявания като рак, диабет и сърдечносъдови болести.

Клиничното изследване сред 100 доброволци с наподобяваща постенето диета на д-р Валтер Лонго от Univrsity of South California потвърдило резултатите от експериментите с лабораторни мишки, отчитайки намалена честота на раковите образувания и възпаления в организма, както и увеличена продължителността на живота.

Нискокалоричният (700-1100 калории дневно) хранителен режим ProLon съдържа малко количество захар и протеини, но е богат на полезни растителни мазнини – 100% зеленчукови супи, енергийни барове и напитки, чай и микронутриентни добавки (витамини и минерали).

Резултатите от изследването са публикувани в Science Translational Medicine.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите