.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Направи си "вълнени" сапуни

LadyZone.bg | преди 6 години
Снимки: Etsy.com
Какво представляват, как да си ги направиш и за какво служат

„Вълнените” сапуни представляват сапуни, обвити във вълна, изработени по специална технология. Най-често за направата се използва филц (пресована вълна), защото лесно се поддава на обработка. Може би, се питате защо е нужно сапунът да бъде „облечен” във вълна?

сапуни - 12

Естествената природата на вълната я превръща в чудесен ексфолиант за тяло, може да се използва за почистване на различни повърхности в домакинството и за измиване на ръце, които често пипат машинно масло, занимават се с градинарство и подобни дейности, които не жалят кожата.

сапуни - 3Поставен под течаща вода, с няколко движения, „вълненият” сапун лесно се разпенва и осигурява чистота и ухание. Често този вид сапуни се изработват като подаръци за любимите хора, като вълната бива украсена с разноцветни нишки, мъниста и позволява поставянето на разнообразни надписи. Всъщност, всеки може сам да си направи подобен подарък у дома...

сапуни - 13Как да си направите „вълнен сапун”?
За целта са ви нужни букле пресована вълна, сапун и гореща вода. Препоръчва се сапунът, който използвате да не съдържа листа, цветя и други по-едри частици, защото след изразходването му, те ще останат вътре във вълната и няма да могат да се премахнат.

сапуни - 7

Увийте цялата повърхност на измиващото средство с вълна, така че да не остава празно място. Поставете под течаща гореща вода – колко по-гореща е тя, толкова по-лесно ще степне вълната. Намокрете добре, след което използвайте дървена рогозка за суши и втрийте добре всяка страна на вече „вълнения” сапун, за да може филцът да се степне върху сапуна. На този етап сапунът започва да се разпенва и да помага на вълната по-лесно да приеме неговата форма. За това помага и горещата вода.

сапуни - 8
Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите