.

ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Навици за носене и подреждане на ученическата раничка

д-р Вергиния Николова | преди 3 години
2110223242.jpg
Снимка:Thinkstock/Getty Images
И най-леката раничка носете на двете рамене с учебниците, подредени към гърба

Ученическата раничка има изключителни предимства, защото детето е със свободни ръце и лесно може да играе и да тича, дори когато е с раничка на гърба. Те могат да бъдат любимо тяхно лично притежание с цвят и картинка по желание на детето. Разбира се, при избора на раничка нека мисленето бъдат насочено по посока на удобството при носенето й. 

Преди да тръгне на училище приучвайте детето си да носи раничка на гърба по време на разходка с играчка вътре, сандвич или бутилка с вода. Носете и вие раници на гърба. Личният пример на родителите е силен мотив за подражание при децата.

Сред причините за гръбначни изкривявания в ученическа възраст наред с обездвижването и неправилно седене на чина и у дома, се смята носенето на тежката ученическа раница само на едно рамо. Раницата не случайно е с две презрамки. Освен това те са най-удобни, когато се носят на гърба. Това е начин за поддържане на изправен гръб. По този начин тежестта от многото учебници и тетрадки се разпределя равномерно.

Не се подсигурявайте, че детето бързо израства, за да купувате по-голяма раница: излизаща извън ширината на детските рамене или стърчаща над тях. Големината на раницата трябва да бъде съобразена с ръста на детето. Не бива да пада под кръста, защото ще му пречи, когато се затичва.

В началото помагайте на детето в подреждането на ученическата раничка, докато само изгради навик за това. Обръщайте внимание, че слагате учебниците към гърба от вътрешната страна, а тетрадките отпред, за да не увисва раницата навън с тежестта си.

Демонстрирайте му колко по-тежка става раницата, когато сложи всичките забавни неща, които иска да покаже на съучениците, освен учебниците и тетрадките, за да се ограничава или поне да редува играчките и детските "богатства”.

Предпочитайте по-широки презрамки, които да са меки, за да не се врязват в раменцата на детето под тежестта на ученическите пособия. За да се намали общата тежест, избирайте най-леката раничка.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Какво бельо носят вашите половинки - мъжете?