.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Времето, в което е най-подходящо да пиете вода

LadyZone.bg | преди 38 седмици
вода
Снимка: istockphoto.com

 

Пиенето на вода през целия ден е задължително. Но има и няколко момента от ежедневието, когато е най-подходящо да го правите. Ето кои са те:

Когато станете сутрин

Обикновено човек се събужда сутрин и изпитва жажда. Пиенето на вода сутрин преди закуска зарежда организма и го събужда за новия ден.

Преди хранене

Пиенето на вода преди хранене ни помага да се почувстваме сити. Така вероятността да се натъпчем е по-малка. Водата в стомаха ни също го подготвя за храната – отключва вкусовите рецептори и помага на киселите и пикантни храни да не го дразнят.

Студената или топла вода е по-ефикасна срещу микробите?Лято е, мийте ръцете си възможно най-често

Преди тренировка

Независимо какво ще тренирате, добре е да хидратирате тялото си преди да го натоварите и да започнете да се потите. Особено ако ще тичате навън в горещо време – това е задължително условие, за да се предпазите от прегряване.

След тренировка

Дори няма нужда да ви казваме, че след натоварване организмът се нуждае от прилични количства H20. Важно условие е да пиете бавно и на малки глътки.

вода
Снимка: istockphoto.com

Ако сте изложени на вируси

Посещаването на публични места като училища, болница, градски транспорт и др., където обикновено има струпване на много хора, крие рискове от заразяване с вируси и бактерии. Добре хидратираното тяло се преборва по-бързо и лесно с тях.

Истината за бутилираната вода - една от най-големите измами на векаСпрете да си давате парите - тези факти ще ви помогнат

Когато сте болни

При повечето настинки и вируси се препоръчва пиенето на повече течности, за да може организмът да се справи по-бързо с причинителите, защото в подобни моменти тялото ни се обезводнява бързо и често без да разберем.

Когато сте изморени

Знаехте ли, че един от признаците на умора е дехидратацията? Когато се почувствате изтощени и ви се доспи, но нямате тази възможност, задължително изпийте чаша или две вода. Това ще ви освежи, събуди и тонизира.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Кои са най-ценните подаръци за рождения ви ден?