.

ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Тайната на щастието – кратката дрямка

Евгений Милов | преди 1 година
дрямка в офиса
Снимка: iStock

Кратката дрямка през деня има ключова роля човек да се чувства по-щастлив в динамичните времена, в които живеем – само 30 минути сън дневно подобряват удовлетвореността от живота, а също креативността и продуктивността на работното място. 

"Много изследвания сочат, че краткият сън повишава производителността, а редица успешни компании по света имат специално обособени места за сън", коментира резултатите от изследването проф. Уайзман от британския "University of Hertfordshire", представено по време на тазгодишното издание на "Edinburgh International Science Festival".

Оценката на щастието според продължителността на съня (по петобалната скала) изглежда така:

3,67 – кратка дрямка

3,44 – дълга дрямка

3,44 – без дрямка

Кратката дрямка през деня прави щастливи 66% от участниците в проучването – в сравнение с 56% от тези, които спят по-дълго. 43% от участниците между 18 и 30-годишна възраст спят по-дълго през деня в сравнение с 30% от хората над 50-годишна възраст, които си позволяват това.

дрямка в офиса
Снимка: iStock
Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
С какво спите?