.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Тези портрети представят психичните проблеми на хората, изрисувани върху лицата им

Евгений Милов | преди 22 седмици
Instagram/@charlieclift
Снимка: Instagram/@charlieclift
Проектът на фотографа Чарли Клифт цели повишаване на осведомеността за психичното здраве

Със силна портретна серия фотографът Чарли Клифт цели да повдигне дискусия за психичното здраве. Проектът "Нека говорим" (Let’s Talk) представя обикновени хора, страдащи от проблеми с психичното здраве, които споделят какво се случва в техните глави. 

Думите им след това се превръщат в послания, ръчно изписани върху кожата на лицето им от художника Кейт Форестър. Така вътрешните им мисли намират израз в забележителните портрети на Клифт, който също страда от депресия.

Фотографът улавя силата и уязвимостта на всеки участник в проекта - от сълзите в очите на Луси до усмивката на Натаниел, тъй като няма едно "лице", способно да представи проблемите на хората с психични разстройства - всеки има своя уникална история, която да разкаже.

Използвайки своите артистични способности, Клифт допринася за разрушаването на стигмите, с които тези хора се сблъскват всеки ден в живота си.

Можете да прочетете някои от историите зад портретите му в сайта на "Let's Talk".

Вижте повече за създаването на проект в следващото видео, което Клифт споделя в Инстаграм.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Имахте ли романтични нощи през лятото?