.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Ниското тегло крие риск от деменция

Евгений Милов | преди 31 седмици
Ниско тегло
Снимка: iStock
Здрав ум в здраво тяло

Ниското тегло крие риск за здравето, тъй като e възможно да причини деменция, сочат резултатите от изследване на американски учени от Медицинския факултет на Бостънския университет.

За хората на възраст между 50 и 60 години, които имат нисък индекс на телесната маса (отношението на теглото към ръста на човека), съществува по-малък шанс да избегнат деменция на по-късен етап в живота си.

Изследователите от университета са анализирали медицинските данни от изследването Фрамингамското изследване на сърцето в Масачузетс, за да установят новите комбинации от рискови фактори, които са свързани с повишаване на риска от развитието на деменция с напредване на възрастта.

Ниско тегло
Снимка: iStock

Други рискови фактори за деменция при хората на 50-60 години, освен поднорменото тегло, са също липсата на достатъчно сън и загубата на съпруг/а, констатират специалистите.

Деменцията е неврологично заболяване, което се отличава с влошаване на умствените способности и нарушена концентрация. В медицината засега не съществува ефикасно лечение на болестта, известна като старческо оглупяване. 

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Кои са най-ценните подаръци за рождения ви ден?