Едно от най-тежките изпитания в живота на всеки човек е да загуби близък. Загубата на любимия обаче е препятствие, с което всяка жена в началото смята, че никога не би се справила. Разбираемо. Тялото и сърцето знаят, че болката е голяма и няма да отшуми.
Своята лична история, както и съвети към дамите, дава Кристина Расмусен, която губи своя съпруг, заболял от рак на дебелото черво.


Въпреки че тялото знае за болката от загубата, то продължава да живее - да иска и да търси любов, милувки и физически контакт, точно както кръвта продължава да циркулира в него. Най-важното е, че то не изпитва вината и срама да бъде голо отново пред някой друг. То действа импулсивно и винаги иска своето.

8 теми, които трябва да избягвате на първа среща>>

Единственото нещо, което спира тялото да продължи в този момент, е сърцето. То започва да води вътрешна битка с тялото и въпросът, който си задава трябва да получат честен отговор от ваша страна: Иска ли тялото ви да бъде обичано?


 

Ако отговорът е не, то най-вероятно лъжете самата себе си, а ако той е да – това е първата стъпка към това да се чувствате жива отново и да обичате.
Следващите въпроси си задават всички жени, преживели подобни сътресения:

5 златни правила за преодоляване на раздялата>>

Тялото ми не изглежда добре.
Никой няма да ме иска.
Срамувам се да призная на семейството си.
Какво ще си помислят хората за мен?
Какъв е смисълът?

Ако и вие се питате същото, то ето няколко прости стъпки, които ще ви накарат да обичате и да бъдете обичани отново:

Бъдете искрени със себе си
Водете си дневник, в който пишете всичко, което ви се случва, какво чувствате, какво казва тялото и сърцето ви. Това е нужно, за да кажете първо на себе си истината.

10 неща, които жените не искат да чуят след раздяла>>


Погледнете се в огледалото
Погледнете се в огледалото и кажете на тялото си, каквото имате да му казвате. Така то ще разбере, че все още се интересувате от него и не сте го забравили. То не може вечно да остане невидимо.
 

Отидете на масаж
Запишете си час за масаж, защото тялото се нуждае от релакс.

Движете се
Когато се събудите сутрин, сложете си екипа и направете разходка или сутрешна загрявка. Движението е важна част от пътуването към себе си.

Готови ли сте за брак?>>

Осмелете се да включите осветлението, докато сте голи
Няма нужда да се криете от самата себе си. Вижте тялото си – то се нуждае да ебъде видяно първо и най-вече от вас.