.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Повишената консумация на захар при децата предизвиква по-агресивно поведение

Евгений Милов | преди 45 седмици
захари Карабашлиев
Снимка: iStock
Децата, които консумират прекалено много захар, са по-склонни да пият алкохол и да пушат цигари

Децата, които консумират прекалено много захар, са по-склонни да проявяват агресивно поведение, да пият алкохол и да пушат цигари.

Това сочат резултатите от изследване на израелски учени от Университета "Бар Илан" в Рамат Ган. Изследването е анализирало данните от предишни проучвания, обхванали повече от 137 000 деца на възраст от 11 до 15 години в периода между 2013-2014 г.

Предразполагането на децата към прояви на насилие всъщност е поредната вреда от прекаляването със сладките храни и напитки, както и от енергийните напитки, които допълнително съдържат стимулиращи нервната система вещества като кофеин, таурин и други.

Вредни ли са енергийните напитки?Предизвикват опасно нарушение на сърдечния ритъм и и повишено кръвно налягане - за разлика от кофеиновите напитки

Децата са били почти три и половина пъти по-вероятно да станат побойници, ако консумират много сладки и енергийни напитки, установява проучване.

Друго проучване разкрива, че високи нива на захар правят децата над два пъти по-склонни да се бият и с 95% по-голяма вероятност да се напият.

Консумацията на напитки със захар ще увеличи случаите на диабет и ракРедовната консумация улеснява развитието на диабет тип 2 и риска от поне 11 вида рак

Учените зад настоящото проучване допълват, че енергийните напитки влошават поведението на децата повече от шоколада и сладките храни и напитки, защото съдържат и кофеин.

Намалете количеството на приеманото количество от децата, защото повече захар води до по-рисково поведение за подрастващите.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Пускате ли снимки на децата си в социалните мрежи?