.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Консумацията на напитки със захар ще увеличи случаите на диабет и рак

Евгений Милов | преди 1 година
Напитките със захар
Снимка: iStock
Редовната консумация улеснява развитието на диабет тип 2 и риска от поне 11 вида рак

Ежедневната консумация на напитки със захар сред младежите през следващите няколко десетилетия може да улесни появата на редица хронични болести и да причини смъртта на 63 000 души.

Очаква се да увеличи с над 50 млрд. канадски долара разходите за здравеопазване на данъкоплатците в Канада.

Изследване на учени от Университета във Ватерло (Онтарио) алармира, че съществуващата тенденция за консумация на напитки със захар може да доведе до рязко нарастване на хроничните заболявания.

Напитките със захар
Снимка: iStock

Като нови 1 милион случая на диабет тип 2 и 300 000 случая на исхемична болест на сърцето, както и 100 000 случая на рак.

Прекалената консумация на захар е директно свързана с наднорменото тегло, което сериозно увеличава риска от поне 11 вида рак.

Лицата между 9 и 18-годишна възраст консумират средно най-много напитки със захар – цели 600 мл, равняващо се на около 64 грама дневно или 13 кубчета захар.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Какви оценки получава(х)те в училище?