.

ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Не обичате риба? Прочетете това

| преди 8 години
Не обичате риба? Прочетете това
Консумацията на риба предпазва от психични разстройства
Не обичате риба? Прочетете това

Жените, в менюто на които по няколко пъти на седмица има риба, са по-малко предразположени към психични разстройства от тези, които не я консумират. Това показват резултатите от изследване на шведски учени от Каролинския институт, съобщи в. "Упсала Нюа Тиднинг". 

В изследването са участвали 34 000 жени, които са отговаряли на въпроси, свързани с храненето си. 11 години по-късно те отново са били поканени на разговор по повод психичното им здраве и възникване на симптоми, напомнящи психоза.

Оказало се, че симптомите на психозата се срещат два пъти по-често при представителките на нежния пол, които никога или рядко ядат риба, в сравнение с тези, които я консумират по 3-4 пъти на седмица. 

"Това потвърждава хипотезата, че недостигът на витамин D и някои мастни киселини, които са налице в рибата, могат да спомогнат за възникване на психично разстройство" - твърдят авторите на изследването.

Ключови думи:
Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Още по темата
С какво спите?