Когато започнем нова връзка, обикновено сме изпълнени с желание да разберем всичко за другия: от хобитата и характера до надеждността и намеренията му за задълбочена връзка. 

Истинският въпрос обаче често остава скрит: дали той е напълно свободен от минали романтични връзки?

Едно от съображенията, с които се сблъскват много нови запознанства, е да определят дали новият им потенциален партньор е емоционално достъпен за тях. Това означава: да не са обременени от минали (или настоящи) влюбвания, връзки или дълбоки привързаности към някого, с когото все още не са приключили. 

За да си спестите мъката да мислите дали той е готов за нова връзка с вас, ето седем признака, че новата ви половинка все още не е забравил бившата си:

ЧЕСТИ И НЕГАТИВНИ СПОМЕНАВАНИЯ НА БИВШАТА 

Непрекъснатото критикуване на бившата половинка може да е знак, че той все още е силно привързан към миналото си.

Едно е да има осъзнаването за това какво не е проработило във връзката и какво е довело до края ѝ, но съвсем друго е да говори упорито за недостатъците на бившата си. Когато човек се е примирил с предишната си връзка, е много по-малко склонен да размишлява за това колко ужасна е била тя. 

В някои случаи вкопчването в гнева към даден човек може да послужи като средство да остане свързан с него и да попречи на друг да се сближи с него. 

Ако ви се струва, че това е човекът, с когото се срещате, имайте предвид, че сърцето му може все още да не е на разположение.

ЕМОЦИОНАЛНА РЕАКЦИЯ ПРИ СПОМЕНАВАНЕ НА БИВШАТА 

Ако новият ви партньор реагира силно емоционално (тъга, гняв, страх) при споменаването на бившата, това е сигнал, че миналото все още има силно влияние върху него.

Известен дискомфорт е оправдан, когато стане въпрос за отминала връзка, защото човекът до вас може да се притеснява как ще реагирате или не желае да ви поставя в неудобна ситуация. 

Снимка: Canva

Но когато споменаването на бившата връзка предизвика силна емоционална реакция, това може да подскаже, че човекът до вас все още не е преодолял старта любов.

ИЗБЯГВАНЕ НА РАЗГОВОРИ ЗА БИВШАТА