.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Keбап със свинско месо и бял ориз

д-р Вергиния Николова | преди 4 години
2110299181.jpg
Свинско месо, ориз, червено вино, лук, чесън, кориандър, мащерка, червен пипер, олио, зеленчуков бульон, черен пипер

Рецепта за 4 порции свински кебап върху бял ориз 

600 г свинско месо за готвене

2 големи глави лук

4 скилидки чесън

1 ч.л. кориандър

1 ч.л. мащерка

1 ч.л. червен пипер

4  с.л. олио

2 с.л. доматено пюре

1 с.л. захар

100 мл червено вино

1 кубче  зеленчуков бульон

200 г бял ориз

½ ч.л. смлян черен пипер

Сол на вкус

В хаванче се счукват нарязаните скилидки чесън заедно с кориандъра, мащерката и червения пипер. Добавя се 1 с.л. олио и черен пипер, и се разбъркват.

Месото се нарязва на кубчета колкото хапки. Слагат се в тиган със сгорещено олио да се запържат от всички страни и с решетъчна лажица се изваждат в отделен съд. В същата мазнина се запържва лукът, нарязан на лунички и се прибавя сместа от подправки. Връща се месото в тигана, след което се добавя доматеното пюре, захарта и виното. Сипва се толкова бульон от разтвореното във вода заленчуково кубче, че да покрие месото и лука. Разбърква се добре и се овкусява със сол, ако е необходимо. Оставя се на тих огън да къкри. Може да се добавя топла вода по време на готвенето, ако течността изври.

Оризът се сварява във вода в съотношение 1:3 в полза на течността. Готовият ориз се отцежда и при сервиране се поставя като канапе. Отгоре се сервира от кебапа със соса.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Как ви действа есента?