.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Как правилно да мием кухненската дъска за рязане

Евгений Милов | преди 1 година
кухненска дъска
Снимка: iStock
Само с вода не става

Не искаме да ви стряскаме с факта, че кухненската дъска съдържа двойно повече бактерии от тоалетната чиния, но неправилното й миене наистина може да бъде опасно за здравето, особено през лятото.

Изплакването на дъската за рязане с вода и препарат за съдовете не е достатъчно, за да ви предпази от хранителни отравяния.

Това важи в пълна сила, ако сте рязали сурово месо - и по-специално пилешкото, което може да носи опасни хранителни патогени като ешерихия коли и салмонела. 

кухненска дъска
Снимка: iStock

Най-ефикасният начин за измиване на дъската е с белина, а не само с вода и препарат за измиване на съдовете, съветват експерти от "Expert Home Tips"

"Белината е по-добро средство за унищожаване на бактериите от препаратите за измиване на съдовете, но и по-опасно за съхранение в дома", коментира проф. Хю Пенингтън от Университета в Абърдийн.

"Идеалният вариант е да имате две дъски за рязане в кухнята - една за месото, което ще готвите и друга за продуктите, които няма да готвите", съветва специалистката.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Имахте ли романтични нощи през лятото?