През последните години интериорните дизайнери са хвърлили сериозен фокус върху природата и това как тя може да влезе направо в дома ни. Формите са меки и хармонични, цветовете - пастелни, а материалите - колкото се може по-естествени. Нека не забравяме и флоралните мотиви, свежите цветове и всички аксесоари, които канят майката Природа на гости в къщите и апартаментите ни.
къща

Снимка: blueforest.com

Еко дизайн на къща, която е проектирана специално, за да бъдат нейните обитатели по-близо до природата и за да се чувстват комфортно. Дело е на интериорните дизайнери от Sussex-based architecture и строителната фирма Blue Forest.

 

интериор

Снимка: susannacots.com

Интериор, включващ дървени елементи, създаден от италианския интериорен дизайнер Susanna Cots.

интериор

Снимка: angelotomaiuolo.com

Забелязвате ли красиво вплетените листа в изчистената концепция на скрина? Италианският дизайнер Angelo Tomaiuolo е създал цяла колекция мебели, за които казва, че са вдъхновени от природата и карат човек неминуемо да се докосне до нейните красиви тайни.

баня

Снимка: neutradesign.it

Чистотата на водата, енергията на камъните и топлината на дървото - това с няколко думи описва природните интериорните решения за баня, представени от NEUTRA. Формите са хармонични, меки и изящни, което допълнително създава усещане за натуралност и близост до природата.

стълбище

Снимка: archiexpo.com

Хармония у дома, хармония по стълбите към втория етаж. Цветята са най-лесният начин да освежите дома си. Това по неповторим начин са направили интериорните дизайнери на Deko, с любезното съдействие на Cast.

стикер

Снимка: vinyluse.com

За да бъдете приятели с природата, не е нужно да купувате скъпи мебели, а проявите въображение, точно както са направили, създателите на стикерите от колекцията "Природа" от Vinyluse.

Снимка: Thinkstock/Guliver Photos

Снимка: Thinkstock/Guliver Photos

Минимализмът в обзавеждането също е добър начин да сме в хармония с природата, заради изчистените линия, простотата и по-малкото мебели.

Снимка: Thinkstock/Guliver Photos

Снимка: Thinkstock/Guliver Photos
Цветни декорации за свежест в спалнята.

Снимка: Thinkstock/Guliver Photos

Снимка: Thinkstock/Guliver Photos
Свежите цветя са чудесно допълнение към всеки интериор, независимо в какъв стил е решен той.

Снимка: Thinkstock/Guliver Photos

http://images4.btv.bg/2012/04/04/369699/340x226.jpg