Традиционните “Пролетни срещи с растенията” ще се проведат в Ботаническата градина на БАН от 16 до 22 април, от 10 до 17 часа. На 16 април, от 11 и 14 часа, ще бъдат изнесени беседи за бромелиевите растения. Ако природата е благосклонна и небето не заплаче с дъждовни сълзи, демонстрации на засаждане на дървесни растения ще има от 12 и 15 часа.

Дори и в празничните дни - Цветница (16 април), разпети петък (22 април) и първия ден от Великден (23 април), градината ще бъде отворена и посетителите ще могат да се радват на екзотичните растения на закрито и на цъфналите дръвчета в обширните зелени площи. В оранжериите цъфтят орхидеи, бугенвилеи, хипеаструми, тунбергии, а навън – магнолии, форзиция, ябълки, иглики и др.

При нужда може да получите консултация от специалисти за отглеждането на всяко цвете, дърво и храст, от което се интересувате, да научите какво да правите, ако залинеят, не цъфтят и с какво да ги лекувате, когато заболеят.

Ботаническата градина се намира над Околовръстния път, между бул. „България“ и бул. „Черни връх“. С автобус 111 се слиза на спирка квартал „Киноцентър”, с 64 – на спирка „Киноцентър”. С автомобил достъпът е от локалната лента на южното платно на Околовръстното шосе.