Приятният пролетен ден на една майка и 4-годишния й син завършва с глоба от 90 лева (50 долара), след като тя позволява на малчугана да извърши физиологичните си нужди в парка. 

46-годишната Мичикo Сасаки и малкият й син Коби се наслаждавали на хубавото време в Battery Park City в Ню Йорк, когато на детето внезапно му се доходило до тоалетна по малка нужда. Майката го завела до най-близката тоалетна в парка, която се оказало, че не работи.

Тя се паникьосва, защото момченцето имало проблеми с тревожността и разстройство на сензорната обработка – често срещано състояние, което засяга начина, по който мозъкът приема и реагира на информацията. По тази причина понякога момченцето не усещало кога има нужда от тоалетна до последния момент.

"Синът ми каза: "Наистина трябва да отида - ще си напишкам панталоните" - разказва Сасаки, която е професионална танцьорка и актриса, пред The New York Post. Майката описва случката като "спешна ситуация".

Снимка: iStock

Отчаяна, но с бързи реакции, тя застава до сина си, за да го скрие, докато той свалял панталоните си.

Не след дълго към нея се приближават няколко служители на парка.

"Бях смаяна и много объркана. Единият от тях агресивно ми каза, че това е незаконно и не е нормално синът ми да прави това навън", казва Сасаки.

Служителите поискали документ за самоличност и написали глоба от 50 долара.

„Бях смразена. Не знаех какво да кажа, но все пак промълвих: "За какво ми пишете глоба? Не може да имаш детска площадка и да нямаш тоалетни".

Единият от служителите поставя под въпрос родителските ѝ решения и посочва близка сграда, в която се намира луксозен ресторант, като място, където е трябвало да заведе детето си до тоалетна.

"Бяха изключително груби, държаха се много нагло и унизително. Фрази от рода на: "как така не карате детето си да отиде до тоалетната предварително?“ и „детето ви е достатъчно голямо, за да стиска'", разказва Сасаки, която отбелязва, че ресторантите обикновено не допускат хора, които не са клиенти, да използват тоалетната.

Снимка: iStock

46-годишната майка определя глобата и създалата се ситуация като „абсолютно безумие“ и споделя, че за съжаление, това е твърде често срещано в нейното ежедневие.