Голяма част от времето прекарваме на работа, заедно с колегите, като всеки един от нас се съобразява с останалите, обръщайки особено внимание на ежедневното си облекло. Нито много небрежно, нито много елегантно, в никакъв случай вулгарно, но въпреки всичко модерно и удобно.

Да, когато сме в офис, е редно да се придържаме към един определен дрес код, затова днес се замислихме как бихме могли да преразгледаме една от ключовите визии на лято 2015 – тази с късите панталони, защото би било жалко ако не я включим в ежедневния си гардероб.

Установихме три златни правила:

Дължина има значение – в случай че панталоните са много над коляното, можем да компенсираме с дълго сако или фина жилетка, така че визията ни да не изглежда твърде ваканционна. Принципно е добре късите панталони да са до коляното - нито по-дълги, нито по-къси. 

VALENTINO

Трябва да направим избор – къси панталони или деколте! Двете едновременно не са добра идея. Както при грима не можем едновременно да подчертаем погледа и устните, така и при облеклото. Неприемливо е да сме разголени горе и долу, за това е добре раменете да бъдат покрити - дали с риза или болеро... изборът е наш. 

HERMES

Това лято полата панталон отбелязва своето модно завръщане сред основните тенденции. От кожа или по-фина материя, права или разкроена кройка, монохромна или принт... независимо какво изберем, няма да сбъркаме.

GIORGIO ARMANI