Любимата ни Анджелина Джоли току-що увеличи колекцията си от татуировки. Всички знаем, че тя има много татуси на различни места по тялото, които имат скрити значения и дълбок смисъл. Така например географските координати на ръката ѝ, представляват местата на раждане на децата ѝ, а бенгалският тигър в долната част на гърба ѝ символизира камбоджанското ѝ гражданство и ангажимента ѝ към опазването на дивата природа.

Снимка: GettyImages/Guliver Photos

Новата татуировка, с която актрисата се сдоби съвсем скоро, също има скрито значение. Феновете на Джоли успяха да видят мастиленото творение по време на премиерата на Бродуей на музикалната версия на книгата на Сюзън Е. Хинтън „Аутсайдерите“, която е продуцирана именно от 48-годишната звезда.

Всички бяха очаровани от златистите коси на Джоли, зашеметяващото червено-оранжево червило и горчиченожълтата рокля с пелерина. Но един детайл изпъкна – прясното мастило от вътрешната страна на едната й ръка. Думите „Stay Gold” бяха изписани с едър черен шрифт и в близост да римски цифри и друг текст. Феновете предположиха, че това може да е временна татуировка, но розовата кожа около мастилото показва само едно – Анджелина току-що е изляза от татустудиото.

 

Снимка: GettyImages/Guliver Photos

Тъй като всички татуировки на Джоли имат изключителен смисъл за нея, не е никак изненадващо, че актрисата отбелязва първата си продукция на Бродуей с мастило върху кожата. „Stay Gold” е един от най-емблематичните цитати от книгата и филма, а освен това е и песен в новия мюзикъл „Аутсайдерите“ („The Outsiders”).

Снимка: GettyImages/Guliver Photos


Оказва се, че звездата от „Мистър и мисис Смит“ не е единствената, която си е татуирала думите от книгата и мюзикъла. Свързаният с продукцията Джъстин Ливайн също се е сдобил със „Stay Gold” върху тялото си, татуирани от известния артист Марк Махони.

Няколко други членове на творческия екип на мюзикъла, включително режисьорът Даня Теймор, си направиха същата тауировка. Всички са дело на Махоуни, който е близък приятел на Джоли, и който стои в основата на Shamrock Social Club, легендарен обект в света на татуировките.


Отразявайки емблематичната мантра на главния герой Понибой да „останеш златен“, Анджелина Джоли и екипът на „Аутсайдерите“ запечатват съвместната си работа и магията на мюзикъла както върху кожата, така и в паметта си.