.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Дж. К. Роулинг дари 15,3 млн. британски паунда на изследователски център за множествена склероза

Евгений Милов | преди 1 седмица
Дж. К. Роулинг
Снимка: Getty Images
Клиниката за регенеративна неврология "Ан Роулинг" е създадена през 2010 г. с дарение от 10 млн. паунда от авторката на "Хари Потър"

Дж. К. Роулинг е дарила 15,3 млн. паунда в подкрепа на изследванията на неврологични заболявания в медицински център, кръстен на нейната майка.

Клиниката за регенеративна неврология "Ан Роулинг" към университета в Единбург е създадена с дарение от 10 млн. паунда, направено от авторката на "Хари Потър" през 2010 г.

Ан Роулинг почина на 45-годишна възраст от усложнения, свързани с множествена склероза.

Новото дарение от Дж. К. Роулинг ще помогне да се създадат нови медицински корпуси и да се подкрепят научни изследвания.

Дж. К. Роулинг
Снимка: Getty Images

Центърът предлага интегрирана грижи и изследвания, фокусирани върху множествена склероза и неврологични заболявания.

Университетът се надява дарението да създаде наследство, което ще има дълготраен ефект върху пациентите и техните семейства. 

Здравка Цветарска: Множествената склероза не е смъртна присъда"Диагнозата ме научи да живея с вяра, да разпознавам истинските хора, да оценявам всеки хубав миг, да обичам повече себе си и тялото си", споделя основателка на "Множествена склероза България"

"Когато беше основана клиниката "Ан Роулинг", никой от нас не можеше да предвиди невероятния напредък, който ще бъде постигнат в областта на регенеративната неврология, като клиниката ще бъде водеща", казва Дж. К. Роулинг.

"За мен е голяма гордост, че клиниката съчетава тези възвишени амбиции с практическа подкрепа и грижа за пациентите с множествена склероза, независимо от стадия и вида на заболяването", допълва прочутата писателка.

Биляна Савова, която не „страда“ от множествена склероза, а живее заедно с неяЖената, която намира надеждата и да я превръща в действие
Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Какви оценки получава(х)те в училище?