.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Честит 8 декември, студенти!

Евгений Милов | преди 1 година
Леонардо ди каприо
Любопитни факти за студентския празник в България

Честит 8 декември, студенти! Студентският празник възниква през 1902 г. като патронен празник на Софийския университет, като първоначално се е празнувал на 25 ноември за деня на св. Климент Охридски - патрон на СУ и покровител на българското висше образование.

След преминаване към Григорианския календар на 31 март 1916 г., датата на празника се измества с 13 дни напред и започва да се чества на 8 декември.

Празнуването му след 1944-а е заменено със 17 ноември (Международен ден на студентите), но през 1962 г. е възстановено.

По традиция в неучебния ден студентите се организират за ваканции из зимните курорти на страната, като популярни дестинации са Банско, Боровец, Пампорово, Велинград и други.

Криско, Азис, Ъпсурт, Тита и Гъмзата за студентския празник в Пампорово8 декември се задава с двудневен парти маратон в модерна шатра за 3000 души
Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Пускате ли снимки на децата си в социалните мрежи?