Имало едно време… И тук въображението ви спира, защото не знаете какви приказни герои да измислите и как да продължите историята. Ще ви помогнем. С хартиено кубче с помощници.

Необходимости:

лист цветен картон
лепенки, декоративни фигурки
молив
лепило
ножици
линия

1. За да направите кубче, начертайте разгъвката му със следните размери 4/4/ см. Не забравяйте резервите, върху които ще сложите лепило, за да направите кубовете. Подобни чертежи много от вас сигурно са правили в часовете по геометрия. Ако изпитвате затруднения, разгледайте подробно картинката.

Снимка: newhouseproject.com

2. Изрежете и залепете.

Снимка: newhouseproject.com

3. Изполвайте готови лепенки и декоративни фигурки и ги залепете на всяка една от страните на куба. Ако не разполагате с такива, може да изрежете интересни животинчета и растения от цветна хартия или от стари книжки. Това ще бъдат вашите приказни герои или подсетки как да продължи сюжета на вашата приказка.

4. Хвърлете куба като зарче. В зависимост от това каква е картинката на най-горната страна, може да измислите своята история.

Снимка: newhouseproject.com

Измислянето на приказка с помощта на това кубче е забавно както за децата, така и за възрастните. Така и двамата са преки участници в една много забавна игра.