.

ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Коафьорът Наско Папазов: Кислородът е най-големият враг на косата

LadyZone.bg | преди 1 година
коса
Снимка: iStock
Как да предпазваме косата си през лятото

Летният сезон настъпи и е време за почивки и дълги безгрижни дни под слънчевите лъчи. Всички използваме продукти с UV-фактор, за да предпазим кожата си. Но косата също е част от нашата красота и тяло. Трябва да пазим и нея. 

Според коафьора от фризьорски салон „N-stage“ Наско Папазов продуктите за слънцезащита са изключително важни в ежедневието не само когато се намираме на плажа, но и в градска среда. Косата има своя собствена слънцезащита до дължина около 12 сантиметра, след което я губи. Боядисаната коса пък е съвсем лишена от това свое естествено качество.

Наско Папазов

„Прекалено строго казано е, че морската вода е вредна за косата. Негативно влияние върху нея оказва и хлорираната вода в градски условия. Хубавото е, че актуалните продукти с UV защита за всеки сезон имат почистващи агенти, които неутрализират микрочастиците и минералите по косъма, които му пречат да се затвори.

Съветът на Наско Папазов за боядисаната коса е тя да бъде третирана както преди, така и след почивката на морето, за да има равномерен цвят. Съвременните бои съдържат много подхранващи съставки, които създават блясък, който от своя страна отразява слънчевите лъчи и по този начин допринася за допълнителното предпазване на косата.

Кислородът, попаднал в косъма, е най-големият му враг. Той навлиза в него, започва да го изсветлява и да агресира. 

Пазете косите си, както пазите раменете и деколтето си. Нали не искате да сте русалка с изтощена грива?

Какво бельо носят вашите половинки - мъжете?