.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Искате по-добър секс? Първо се наспете

Евгений Милов | преди 1 година
Сексът и сънят
Снимка: iStock
Сексът и сънят споделят нещо повече от леглото

Искате да имате по-добър сексуален живот? Няма проблем, съществува лесен начин да го подобрите - първо се наспете.

Според изследване на проф. Лори Минц от Университета на Флорида съществува връзка и зависимост между продължителността на съня и качеството на интимния живот.

Професорът по психология твърди, че колкото повече спи човек, толкова по-добър става сексът. Оказва се, че сексът и сънят са по-свързани, отколкото си мислим, и споделят нещо повече от леглото.

Сексът и сънят
Снимка: iStock

Липсата на достатъчно сън може да доведе до сексуални проблеми, а липсата на сексуални контакти може да причини смущения в съня.

Същевременно здравият нощен сън може да доведе до по-голям интерес към секса, а оргазмичният секс може да продуцира по-добър нощен сън.

В последната си книга "Becoming Cliterate: Why Orgasm Equality Matters – and How to Get It" специалистката по сексуално здраве помага на жените да постигнат оргазъм, която идва като логично продължение на дебютната й "A Tired Woman's Guide to Passionate Sex".

Becoming Cliterate: Why Orgasm Equality Matters – and How to Get It

Повече съвети за връзката между секса и съня вижте в статията на д-р Минц в The Conversation.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Пускате ли снимки на децата си в социалните мрежи?