Новак Джокович доминира на Australian Open, където тази година преследва 11-и си триумф. Той е рекордьор с най-много титли от всички надпревари от Големия шлем. Но освен силната му игра, феновете забелязаха нещо много обезпокоително - съпругата му Йелена не го аплодира от трибуните.

Мнозина си зададоха въпроса - в криза ли е бракът им.

Йелена е разказвала пред сръбски медии, че й е отнело много време да се адаптира и да осъзнае, че живее с "историческа личност", но и да не губи себе си в тази връзка. 

Снимка: Instagram/@jelenadjokovicndf

Според местни източници съпругата на Ноле поне три пъти сериозно е обмисляла да го напусне.

Успявали са да предолеят кризите в брака си, благодарение на съветите и намесата на майката на Новак - Дияна.

Снимка: Getty Images

"Йелена никога не е мислила да си тръгне завинаги, но имаше фази, в които вече не можеше да се справя с паданията на Новак и периодите, когато той се затваряше в себе си и не можеше да намери изход", споделя източник на Scandal.

Освен къщата, децата, брачните задължения, ръководенето на фондация, бизнеса, обществения интерес и натиск, тя трябва да бъде до Ноле както в неговите възходи, така и паденията му.

A когато говорим за натиск, той наистина може да дойде от къде ли не. Австралиецът Ник Кириос, който работи като коментатор за Eurosport на първия турнир от Големия шлем за сезона, беше категоричен: 

"Джокович е страхотен, но няма да спечели Australian Open!"

Коя българска песен изпя той, когато спечели през 2020 - вижте във видеото.

Напрежението и емоциите са буквално навсякъде на турнира в Австралия. В мача му срещу хърватина Дино Прижмич, в края на втория сет, сръбският ас изпусна нервите си и изля гнева си върху груб фен. В тайбрека при резултат 2:2 той извика по време на точката, от което Джокович загуби концентрация  и побесня. Обърна към провокатора и възкликна гневно:

"Млъкни, мамка му!".

Джокович е спечелил рекордните за всички времена 24 титли от Големия шлем за мъже на сингъл, включително рекордните десет титли от Australian Open. Мачът му срещу Ечевери беше неговият номер 100 на Australian Open, от които 92 са изумителни победи. 

Снимка: Getty Images

Не винаги обаче всичко е вървяло гладко, бляскаво и като за награда. За период от миналото, в който Джокович има поредица от поражения, мнозина го критикуват. 

Често се случвало спортистът да се затваря в себе си и да не знае как да се справи с обществения натиск.

Йелена разговаряла с него дни и нощи, търсейки начин да го върне на пътя на успеха.

"Даяна усети това навреме, така че тя изигра важна роля в решаването на проблема. По това време тя помагала на Йелена с децата и други задължения, но също така я подкрепяла ежедневно. През сълзи тя й повторила: "Хайде, не падай, трябва да издържиш, накрая всичко зависи от нас жените. Просто остани със съпруга си и той ще се оправи. Жената е стълбът на семейството, ако падне тя, всичко пада."

Снимка: Instagram

Йелена била едва второто момиче, с което Новак запознава майка си.

"Той постоянно тренираше и пътуваше, заради което нямаше много време да се среща с момичета и да се забавлява. Първият път, в който дойде с момиче, доведе девойка от Кралево, която беше волейболистка, споделя майка му пред "Курир".

По-късно се запознава и Йелена. Тогава и двамата са само на 18, а майка му не вярвала, че ще се оженят.

"Ko sam tebi, šta sam sebi"

"Имали са проблеми, месеци, в които не се виждаха заради турнирите, но любовта им оцеля!"

Снимка: Getty Images

За щастие Йелена често се вслушала в съвета на Даяна, а по-късно самият Новак посочва в документален филм, че именно Йелена го е спасила и го е принудила да се надигне и да се обърне към природата, мъдрите мисли и вярата, за да продължи.

На коя българска певица е фен Ноле - вижте във видеото.