След като докторите били откровени с тях и им казали, че са прекалено „големи“, за да се подложат на лечение за безплодие, двойка се подложи на операция и отслабна с цели 120 килограма общо.

Най-много от всичко Кайри и Карл Доран, които живеят в Дъблин, Ирландия, искали да имат бебе, но теглото им било голяма пречка – дотолкова, че специалистите отказали всякаква помощ, докато двамата не отслабнат.

29-годишната Кайри достигнала тегло от почти 130 кг в резултат на здравословни проблеми, включително синдром на поликистозните яйчници, ендометриоза и недостатъчно активна щитовидна жлеза.

Освен че трябвало да отслабнат, за да създадат така мечтаното семейство, Кайри и Карл искали да изглеждат добре и за сватбения си ден.

"Теглото ми беше проблем, откакто се помня и се дължеше на хормонални състояния, които започнаха, когато за първи път започнах да имам менструация. От здраво и активно дете, което се занимаваше с футбол и танци, се превърнах в неактивно и тормозено заради размерите си, тъй като напълнях много рязко“, споделя вече отслабналата Кайри.

"Мразех как изглеждам, когато тежах най-много. Липсваше ми увереност, което се отразяваше и на взаимоотношенията ми. Бях нещастна. Не исках да се гледам в огледалото и изобщо не се гордеех с външния си вид. Наистина се отвращавах от себе си."

Вземайки нещата в свои ръце, тя решава да се запише за операция – т.нар. стомашна ръкавна гастректомия в Турция през май 2021 г., която ѝ помага да свали цели 60 килограма.

Теглото на Карл било почти 160 кг, преди той да последва стъпките на Кайри и също да се подложи на операцията.

"В началото Карл се страхуваше, но след като видя моите резултати през първите шест месеца, беше готов да опита", заявява Кайри.

Двамата заминават отново за Турция и мъжът се подлага на същата процедура при същия хирург и също успява да свали 60 килограма.

"Той също се подложи на операция, която му помогна да свали 60 кг. Освен това ни предстоеше да се оженим и двамата искахме да сме по-слаби за сватбата."

Когато младата жена пробва за първи път сватбената си рокля, все още не е отслабнала. Тоалетът е в размер 28 и се наложило да се добави допълнителен плат, за да й стане. След драстичното сваляне на тегло Кайри носи размер 10 и роклята й за сватбата стои по съвсем различен начин.

"Докато дойде време за сватбата, изглеждах като съвсем друг човек в съвсем друга рокля", заявява жената.

Сега Кайри, която работи като асистент на хора със специални нужди, е взета насериозно от лекарите, които са готови да й помогнат да стане майка:

"Откакто отслабнах, лекарите ми вече действително се опитват да ми помогнат, вместо да ме игнорират. Току-що започнахме лечението на безплодието и ни дадоха зелена светлина да започнем да опитваме отново за бебе."

 Вижте във видеото съветите на Енджи Касабие как да не преяждаме по празниците и да запазим добрата форма: